Een prototype van een opvouwbaar scherm van Samsung zou breken als hij overmatig wordt gebogen. Dat zou blijken uit een demonstratie van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker op elektronicabeurs CES, die achter gesloten deuren plaatsvond.

Ook zou in het scherm een plooi zichtbaar worden, waaruit is af te leiden dat het toestel is omgebogen, schrijft The Korea Herald op basis van een anonieme verklaring van zakenpartners van Samsung, die de presentatie bijwoonden.

Naast Samsung werken onder meer Huawei en LG aan smartphones met een opvouwbaar scherm, waardoor het toestel zowel als smartphone als tablet gebruikt kan worden.

Het Chinese bedrijf Royole is de eerste partij die op de CES openlijk een smartphone met zo'n opvouwbaar scherm laat zien: de FlexPai. De fabrikant verkoopt het toestel vanaf 1.388 euro.

Samsung legt momenteel de laatste hand aan zijn buigbare scherm, voordat het een definitief product presenteert. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou zijn opvouwbare smartphone in 2019 op de markt willen brengen.