Op gelekte videobeelden is de vermeende Nokia 9 te zien. Het toestel heeft vijf cameralenzen op de achterkant.

De beelden zijn in handen van 91mobiles, die ze samen met de doorgaans betrouwbare OnLeaks lekte. Die lekker heeft vroeg al beelden van nog niet verschenen telefoons in handen.

Op de achterkant van het toestel op de beelden zijn vijf cameralenzen te zien, opgesteld in een cirkel. De cirkel wordt afgemaakt met een ronde flitser en een nabijheidssensor, bedoeld voor kunstmatige scherptedieptefoto's.

Uitgelekte beelden tonen Nokia 9
36
Uitgelekte beelden tonen Nokia 9

Geen scherminkeping en fysieke vingerafdrukscanner

In tegenstelling tot bij andere recente Nokia-toestellen zit er geen vingerafdrukscanner achter op het toestel. Er gingen al geruchten dat de Nokia 9 een vingerafdrukscanner in het scherm zou krijgen, net als recent onthulde Android-toestellen als de OnePlus 6T en de Huawei Mate 20 Pro.

De Nokia 9 zou een 5,9-inchscherm met QHD-resolutie krijgen. Ook zou het toestel draaien op een Qualcomm Snapdragon 845-chip, met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Het toestel lijkt in tegenstelling tot de onlangs gepresenteerde Nokia 7.1 geen scherminkeping, maar een volledige rand boven het scherm te hebben.

Onlangs lekte ook al een foto van het vermeende nieuwe Nokia-toestel.