Telefoonaanbieder Vodafone kampte maandag met een storing, waardoor klanten problemen ondervonden met het gebruik van het 4G-netwerk.

Vodafone bevestigde maandagmiddag op zijn forum dat er problemen waren met het opzetten van een dataverbinding via 4G. Op de website Allestoringen.nl kwamen sinds maandagmiddag enkele tienduizenden meldingen binnen uit heel Nederland.

In een update liet Vodafone maandagavond weten dat "een groot deel van de 4G-verbindingen" weer werkte. De aanbieder zei dat de verbinden gefaseerd werden hersteld.

In de nacht van maandag op dinsdag meldde Vodafone dat de storing helemaal verholpen was. "Onze klanten kunnen weer gebruik maken van al onze diensten. Excuses voor het ongemak."

Gebruikers die nog steeds geen 4G-verbinding kunnen krijgen, moeten volgens Vodafone hun toestel opnieuw opstarten. Dan maakt de simkaart een nieuwe verbinding met het netwerk.

De 2G- en 3G-netwerken deden het volgens Vodafone wel, al ondervonden sommige gebruikers ook op deze netwerken problemen. Het is niet bekend wat de problemen heeft veroorzaakt.