Google heeft ontgrendeling via stemherkenning op de Pixel 3 en Pixel 3XL uitgeschakeld. Op de vorige versies van de Pixel-telefoons kon dat nog wel.

De Pixel 3 kan niet ontgrendeld worden met Voice Match door "oké Google" of "hey Google" te zeggen, meldt Google zaterdag op een hulppagina.

Het concern schrijft dat mensen in plaats daarvan Google Assistent op het vergrendelscherm kunnen gebruiken, zonder de telefoon verder te openen. Via stemherkenning kan de Pixel 3 of 3XL informatie tonen over bijvoorbeeld e-mails, afspraken en herinneringen.

Voorheen had Voice Match meer mogelijkheden. Zo konden gebruikers met deze dienst bijvoorbeeld telefoontjes plegen en apps openen. Waarom Google de optie heeft uitgeschakeld, is niet duidelijk. 

De nieuwe Pixel-telefoons werden deze maand door Google gepresenteerd. Ze hebben oledschermen met een inkeping om ruimte te maken voor twee selfiecamera's. De telefoons verschijnen vooralsnog niet officieel op de Nederlandse markt, al zijn ze via aanbieders wel verkrijgbaar.