Een gelekte foto toont namen van nieuwe iPhones die deze week door Apple gepresenteerd worden. Het zou om de iPhone XC, iPhone XS en de iPhone XS Plus gaan.

De foto is afkomstig van een interne presentatie bij de Chinese provider China Mobile. Op de afbeelding zijn de vermoedelijke namen van nieuwe iPhones te zien, schrijft MacOtakara.

Het instapmodel van dit jaar zou de iPhone XC worden genoemd. In de presentatie wordt naar dit model verwezen als het 6,1-inchtoestel. Dit model krijgt naar verluidt als enige een lcd-scherm, terwijl de andere iPhones van een oledscherm worden voorzien.

Op de foto worden de duurdere iPhones aangeduid als iPhone XS en iPhone XS Plus. Dat komt overeen met eerder genoemde namen, al gaan er geruchten dat het grootste model iPhone XS Max heet. Die telefoon krijgt naar verwachting een scherm van 6,5 inch.

De geruchten over de nieuwe iPhones in beeld
51
De geruchten over de nieuwe iPhones in beeld

iPhone XC in verschillende kleuren

Vorige week lekten al afbeeldingen van de goedkoopste iPhones. Op de plaatjes waren iPhone XC-toestellen in de kleuren blauw, rood en wit te zien. De telefoon heeft een enkele camera, terwijl de andere twee iPhones een dubbele camera op de achterkant krijgen.

De Chinese telefoonaanbieder toont ook prijzen voor de iPhones. De iPhone XC zou 5.888 yuan (745 euro) kosten, de iPhone XS 7.388 yuan (933 euro) en de iPhone XS Plus/Max 8.388 yuan (1.059 euro). Verder worden versies van de twee duurdere iPhones met ruimte voor een dubbele simkaart aangehaald, al zouden die later dan de standaardmodellen verschijnen.

Apple presenteert zijn nieuwe iPhones woensdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd. Tijdens het evenement worden ook nieuwe Apple Watches en iPads verwacht.