Een gelekte foto van een nieuwe Nokia-telefoon heeft in totaal vijf lenzen op de achterkant zitten.

De afbeelding werd gedeeld door IT Home. De lenzen zijn in een cirkel achter op de telefoon geplaatst, samen met een flitser en een lichtsensor.

De camera's zouden zijn gemaakt door de Duitse lensfabrikant Zeiss. Dat bedrijf maakt al sinds 2017 camera-apparatuur voor nieuwe Nokia-telefoons.

Nokia-telefoons worden al enige tijd niet meer door Nokia gemaakt. Het bedrijf werd jaren geleden overgenomen door techgigant Microsoft, dat later besloot om niet langer telefoons te maken. Sindsdien is het merk in handen van het Finse HMD Global.

Weer PureView-camera's in Nokia-telefoons

Het lijkt erop dat HMD Global meer nadruk wil leggen op de camera's van zijn Nokia-toestellen. Een paar weken geleden kocht het bedrijf het PureView-merk van Microsoft. Dat merk werd gebruikt voor de camera's met zeer veel megapixels die Microsoft in zijn toestellen stopte.

Smartphonemakers kiezen er steeds vaker voor om meerdere lenzen op een smartphone te gebruiken. De meeste vlaggenschepen hebben inmiddels minstens twee camera's achterop.

Huawei onthulde dit jaar een toestel met drie lenzen. Een LG-telefoon wordt vermoedelijk voorzien van twee camera's voorop en drie aan de achterkant.