Hoewel Google zijn Pixel 3-smartphone nog niet heeft aangekondigd, zou het toestel al op de zwarte markt in Oekraïne worden aangeboden.

De telefoons worden verkocht voor 2.000 dollar per stuk, omgerekend zo'n 1.725 euro, ontdekte 9to5Google. Dat is aanzienlijk meer dan de telefoon waarschijnlijk officieel gaat kosten. De Pixel 2 werd bij verschijning vanaf 799 euro aangeboden.

De verkoper biedt de telefoons aan in een chatkanaal op Telegram. Dat doet hij in het Engels en Russisch, maar uit onderzoek zou blijken dat er een bedrijf uit Oekraïne achter de verkoop zit. De toestellen worden volgens de handelaar vanuit Londen verzonden naar kopers.

Het is onduidelijk hoe de telefoon precies op de zwarte markt is terechtgekomen. Vermoedelijk gaat het om gestolen modellen. Ook is niet bekend hoeveel exemplaren er tot nu toe zijn verkocht.

De telefoon wordt ruim een maand voor de officiële onthulling al verkocht door de handelaar. Google zou de telefoon pas begin oktober uit de doeken willen doen.

Verkocht aan lekkende bloggers

De telefoons op de zwarte markt zouden onder andere zijn verkocht aan partijen die recent beelden en specificaties naar buiten hebben gebracht. Tot nu toe zijn er vooral beelden gelekt door websites in Oekraïne en Rusland.

Onderzoekers en juristen van Google en fabrikanten zouden de verkoop op de zwarte markt onderzoeken.