Telefoonmaker Huawei zou foto's van een spiegelreflexcamera hebben gebruikt om zogenaamd de selfiecamera te demonstreren.

De blunder viel op bij Android Police. Het gaat om een video van dertig seconden waarin een stel laat zien hoe mooi de selfies van Huaweis nieuwe Nova 3-smartphone zijn, specifiek in combinatie met het make-upfilter.

De selfie die het stel maakt, blijkt helemaal geen selfie te zijn. Android Police ontdekte een foto van achter de schermen bij de fotoshoot. Op die foto is duidelijk te zien dat het mannelijke model geen telefoon vasthoudt, maar dat de foto wordt gemaakt door een fotograaf met professionele spiegelreflexcamera.

De foto werd door de actrice uit de commercial, Sarah Elshamy, op Instagram gezet, maar is inmiddels weer verwijderd.

Huawei stelt nergens dat de beelden in de advertentie daadwerkelijk afkomstig zijn van de Nova 3, maar de video impliceert dat wel.

Omstreden demonstratievideo Huawei Nova 3
30
Omstreden demonstratievideo Huawei Nova 3

Sjoemelen met foto's

Het is niet de eerste keer dat de Chinese smartphonefabrikant wordt betrapt op het maken van een misleidende advertentie. Een paar jaar geleden presenteerde het bedrijf ook foto's die zogenaamd met de camera van de P9-smartphone werden gemaakt, terwijl ook die met een dure fotocamera waren gemaakt. 

Later ging het bedrijf creatief om met Photoshop toen het de schermranden van de P8 en P8 Max dunner liet lijken dan ze eigenlijk waren.