Busbedrijf Arriva mag een chauffeur ontslaan die tijdens het besturen van een lijnbus in Tilburg met zijn mobiele telefoon bezig was, zo heeft de kantonrechter op verzoek van Arriva bepaald.

De buschauffeur werd in maart geschorst toen op camerabeelden uit de bus ontdekt werd dat hij voor een aanrijding met een vrachtwagen zijn smartphone twee keer controleerde.

Of zijn gedrag ook de oorzaak van het ongeval is geweest, is niet precies duidelijk, maar dat maakt voor de rechter niet uit.

"Tegen beter weten in heeft hij zijn mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden in een bus met meerdere passagiers. Bovendien heeft hij dit gedaan op een uiterst ongepast moment: op het moment dat hij vast stond op een druk kruispunt", aldus de uitspraak.

Vanwege zijn verder vlekkeloze dienstverband van zestien jaar moet Arriva wel een ontslagvergoeding aan de werknemer betalen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!