Apple gaat de drie nieuwe iPhone-modellen waarschijnlijk voorzien van een speciale dieptecamera aan de voorkant.

Dat voorspelt Loup Ventures-analist Gene Munster. Hij baseert zich daarbij op een productiestijging bij Lumentum, het bedrijf dat lasermodules maakt voor de iPhone X.

Apple introduceerde zijn TrueDepth-camera in de iPhone X. Meerdere sensoren aan de voorkant van de telefoon zorgen ervoor dat het toestel diepte kan zien en ook in het donker objecten herkent. De camera wordt onder meer gebruikt voor gezichtsherkenning.

Volgens geruchten kondigt Apple dit jaar drie nieuwe soorten iPhones aan. Er bestond al langer een vermoeden dat al deze modellen worden uitgerust met de dieptecamera van de iPhone X.

In gelekte ontwerpen was al te zien dat de telefoons een inkeping bovenaan het scherm hebben. De iPhone X heeft een vergelijkbare inkeping voor de sensoren van de dieptecamera.

'Goedkopere iPhone krijgt lcd-scherm'

Volgens bronnen zal Apple iPhones van 5,8 inch, 6,1 inch en 6,5 inch gaan verkopen. Het grootste en het kleinste toestel zijn opvolgers van de iPhone X. Het tussenmodel krijgt een lcd-scherm en zal voor een lager bedrag verkocht worden.

Apple kondigt nieuwe iPhones meestal in september aan.