De Samsung Galaxy S7 is ook vatbaar voor het processorlek Meltdown. Eerder werd juist gedacht dat de smartphone hier immuun voor was.

Dat concluderen onderzoekers van een universiteit in Oostenrijk, schrijft persbureau Reuters. De resultaten van het onderzoek worden op woensdag gepresenteerd op de hackersconferentie Black Hat.

Ook andere smartphones van Samsung zouden kwetsbaar zijn. De onderzoekers zeggen echter niet om welke telefoons het gaat.

Een woordvoerder van de telefoonmaker wil niet zeggen hoeveel toestellen door het lek zijn getroffen. Het bedrijf benadrukt nog geen meldingen te hebben ontvangen van misbruik van het lek op de telefoons.

Kwetsbaarheid geeft toegang tot wachtwoorden

Het beveiligingslek Meltdown kwam begin dit jaar aan het licht. Toen werd gedacht dat alleen processors van Intel vatbaar waren. Kwaadwillenden konden toegang krijgen tot het computergeheugen waarin onder meer wachtwoorden en documenten worden bewaard.

De onderzoekers willen nu ook telefoons van andere bedrijven gaan onderzoeken om te zien of ze ook kwetsbaar zijn. "Er zijn misschien wel honderden miljoenen telefoons die door Meltdown zijn getroffen", zegt één van de onderzoekers tegen Reuters.