Het Amerikaanse bedrijf Turing Robotic Industries werkt aan een smartphone met een tweede scherm dat kan worden uitgeklapt.

De HubblePhone heeft een clamshell-ontwerp dat is te vergelijken met het design van oude mobiele telefoons. Beide kanten van de klem bestaan uit beeldschermen.

Het display aan de bovenkant kan in meerdere hoeken worden gebogen. Hierdoor kan het scherm bijvoorbeeld horizontaal worden geplaatst voor het bekijken van een film, terwijl het onderste scherm rechtop wordt gehouden.

De 60-megapixelcamera zit in de zijkant van de telefoon, in een bolling bovenaan het scherm. Het tweede scherm moet in een goede hoek worden gebogen om te zien wat er wordt gefilmd of gefotografeerd.

2.749 dollar

Het toestel heeft verder een scrollwiel. In de telefoon zou een Snapdragon 855-chip zitten, die tot op heden nog niet is aangekondigd. De telefoon draait op Android 9.0 en een versleuteld besturingssysteem van de telefoonmaker.

Turing hoopt de smartphone in het eerste kwartaal van 2020 op de markt te brengen voor 2.749 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 2.350 euro.