Samsung Display heeft een smartphonescherm getoond dat beter tegen valtests en extreme temperaturen bestand is dan huidige displays.

Het scherm wist grondige proeven te doorstaan die gebaseerd zijn op militaire standaarden, schrijft Samsung Display in een persbericht.

Bij tests viel het scherm 26 keer achter elkaar van 1,2 meter hoogte. Ook werd het display blootgesteld aan zeer hoge en lage temperaturen. Het paneel bleef normaal functioneren, zonder schade aan de voorkant en zijkanten.

Ook van 1,8 meter, boven de militaire standaard, liep het scherm geen schade op en bleef het paneel naar wens functioneren.

Het gaat om een nog naamloos scherm dat uit een flexibel oledpaneel met een beschermlaag bestaat. Voor het scherm wordt geen glas, maar versterkt plastic gebruikt. Daardoor moet het display minder snel breken.

Het scherm is goedgekeurd door Underwriters Laboratories, een officieel testbedrijf voor het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het is niet bekend wanneer de schermen in smartphones komen.