Samsung is van plan om begin volgend jaar een smartphone uit te brengen met een opvouwbaar scherm.

Het gaat om een smartphone met een schermdiagonaal van in totaal 7 inch, melden bronnen van The Wall Street Journal. Uitgeklapt zou de afmeting van het toestel vergelijkbaar zijn met een kleine tablet.

De ingewijden zeggen dat de telefoon is op te vouwen als een portemonnee. In ingeklapte toestand is op de voorkant naar verluidt een kleine displaybalk te zien. Aan de achterkant zijn de camera's te vinden. Veel details zijn verder niet bekend.

In tegenstelling tot bekende oudere klaptelefoons moet het toestel opengevouwen vrijwel geheel bestaan uit een scherm, en verder weinig randen en geen knoppen bevatten. In het verleden kwamen al enkele opvouwbare smartphones op de markt, maar die hadden een duidelijk zichtbaar scharnier tussen de displays.

Aanvankelijk zou Samsung de nieuwe telefoon in beperkte oplage uitbrengen. In de tweede helft van 2019 moet het toestel voor een groter publiek worden uitgebracht. Volgens ingewijden krijgt de telefoon mogelijk een prijs van minimaal 1.500 dollar (omgerekend zo'n 1.290 euro).