De Sony Xperia XZ2 Premium zal in Nederland vanaf 5 augustus te koop zijn. De telefoon gaat 899 euro kosten.

Sony heeft de verschijningsdatum en prijs van het al eerder aangekondigde toestel woensdag bekendgemaakt. De Xperia XZ2 Premium is aanvankelijk alleen bij T-Mobile te koop in de kleuren zwart en zilver.

De Xperia XZ2 Premium is het duurste model in de Xperia XZ2-lijn van Sony. De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn eerder dit jaar verschenen. De Premium-versie heeft als enige een dubbele cameralens op de achterkant.

Verder heeft de Xperia XZ2 Premium een 5,8-inch-4K-scherm met HDR-ondersteuning voor meer contrast en helderheid. Het toestel is voorzien van 6 GB werkgeheugen, een Snapdragon 845-processor en een accu van 3.540 mAh. Daarnaast wordt draadloos opladen ondersteund.

Sony kondigde woensdag ook een midrange-toestel aan. De Xperia XA2 Plus verschijnt "na de zomer" en krijgt een prijs van 399 euro. De telefoon krijgt een full hd-scherm van 6 inch met een beeldverhouding van 18 bij 9.

Het toestel wordt voorzien van een Snapdragon 630-chip en een accu van 3.580 mAh. De camera op de achterkant biedt 23 megapixels, voorop zit een groothoekcamera met 8 megapixels. Ook ondersteunt het toestel audio in hoge resolutie.