Apple en Samsung hebben een schikking getroffen in hun patentgeschil. Daarmee komt na zeven jaar een einde aan de zaak tussen de twee smartphonefabrikanten.

Over de inhoud van de schikking is niets naar buiten gebracht, meldt persbureau Bloomberg. Beide bedrijven betalen hun eigen juridische kosten.

Apple klaagde Samsung in 2011 aan, omdat het ontwerp van de smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf te veel zouden lijken op de iPhone.

In mei bepaalde een Amerikaanse jury nog dat Samsung 539 miljoen dollar (omgerekend 464,6 miljoen euro) aan Apple moest betalen. In eerste instantie kreeg Apple een schadevergoeding van 1 miljard dollar toegewezen.

Patentzaak

Een andere patentzaak tussen Apple en Samsung eindigde in november. Het Amerikaanse hooggerechtshof verwierp toen het beroep van Samsung, nadat een rechter eerder oordeelde dat Samsung 120 miljoen dollar aan Apple moest betalen.

De zaak uit 2014 ging over het besturingssysteem iOS van Apple. Het Amerikaanse bedrijf beschuldigde Samsung ervan bepaalde functies uit de software te hebben gebruikt voor zijn eigen telefoons.