Samsung zou aan drie verschillende versies van de Galaxy S10 werken. Het duurste model heeft drie cameralenzen op de achterkant.

Het Koreaanse ETNews schrijft op basis van bronnen dat elk van de drie modellen een verschillend aantal cameralenzen krijgt. Alleen de duurste Galaxy S10 zou er drie op de achterzijde hebben, de andere versies krijgen er één en twee.

Meer specificaties over het camerasysteem zijn er niet. De Galaxy S10 zou niet de eerste telefoon zijn met drie cameralenzen op de achterkant. De Huawei P20 Pro heeft er ook drie. In dat toestel worden de lenzen onder meer gebruikt om verder te zoomen en om betere foto's te maken bij weinig licht.

Twee van de drie Galaxy S10-modellen krijgen mogelijk een 5,8 inch-scherm, net als de S9. Het duurste toestel zou een 6,2 inch-scherm krijgen, zoals de S9+.

Prijzen en een verschijningsdatum zijn nog niet bekend. Vermoedelijk wordt de Galaxy S10 pas in het voorjaar van 2019 aangekondigd.

Eerder op maandag verschenen andere geruchten over het toestel. Daaruit bleek dat de telefoon een vingerafdrukscanner in het scherm zou krijgen. Er zou daarnaast gekeken worden naar verbeterde gezichtsherkenning via een 3D-scanner. Dat heeft de iPhone X van Apple ook.