De volgende Pixel-smartphones, vermoedelijk de Pixel 3 en Pixel 3 XL genaamd, worden volledig door Google ontwikkeld.

Dat stelt de Duitse website WinFuture op basis van documenten die het in handen heeft gekregen.

De Pixel-modellen die Google in oktober van vorig jaar uitbracht, de Pixel 2 en Pixel 2 XL, zijn ontwikkeld in samenwerking met respectievelijk HTC en LG.

Google nam eind 2017 een afdeling van HTC over en lijfde daarmee tweeduizend werknemers van de Taiwanese fabrikant in. Een groot deel daarvan heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Pixel-telefoons.

Vermoedelijk zijn zij ook betrokken bij de aankomende Pixel-telefoons. Voor de productie van de toestellen zou Google samenwerken met de tevens Taiwanese techgigant Foxconn.

Toesteldetails

De nieuwe modellen zijn nog niet officieel aangekondigd door Google. Volgens Bloomberg verschijnen de toestellen net als vorig jaar in oktober en heeft de XL-versie een iPhone X-achtige inkeping bovenin het scherm.

De inkeping zou minder breed zijn, maar wel hoger. Ook zou de onderkant nog een schermrand bevatten, omdat Google de speakers aan de voorkant van het toestel wil behouden. De reguliere Pixel 3 zou aan beide kanten schermranden hebben, net als de Pixel 2. 

De Pixel-smartphones zijn tot op heden niet officieel uitgebracht in Nederland, maar bijvoorbeeld wel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Het aantal verscheepte Pixel-exemplaren zou slechts een klein percentage bedragen van de totale verkoop van smartphones. Dat zei een onderzoeker van marktanalist IDC onlangs, op basis van cijfers met betrekking tot vorig jaar.