Apple zou van plan zijn om drie nieuwe iPhones in 2019 van een oledscherm te voorzien.

Het gerucht over de schermen komt van het Zuid-Koreaanse ETNews, dat zich baseerde op uitspraken van ingewijden.

Vanaf 2019 moeten drie iPhones een oledscherm krijgen. Op dit moment heeft alleen de duurste telefoon, de iPhone X, een oleddisplay. In 2018 zou Apple ervoor kiezen om twee iPhones met oled uit te brengen, naast een goedkopere versie met een lcd-scherm.

Samsung maakt de huidige oledschermen voor Apple. Het bedrijf zal er in 2019 nog meer maken, stellen de bronnen. Mogelijk opent Samsung meer fabrieken om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen.

Naast Samsung zou Apple ook LG willen inschakelen als oledleverancier. Het bedrijf maakt dat soort schermen al voor de Apple Watch.

Er gaan geruchten dat Apple dit jaar in september drie nieuwe iPhones uitbrengt. Het zou gaan om een 5,8-inch iPhone X en een 6,5-inch iPhone X Plus. Daarnaast werkt het bedrijf mogelijk aan een goedkopere iPhone met lcd-scherm van 6,1 inch.

Drie lenzen

Een ander gerucht meldt dat tenminste een van de nieuwe iPhones in 2019 wordt voorzien van drie cameralenzen op de achterkant. Dat schrijft Economic Daily News op basis van een analist. Er zou een nieuwe 3D-sensor op het toestel komen, waarmee augmented reality beter in beeld gebracht wordt.