Smartphonebedrijf Essential Phone zou de ontwikkeling van zijn tweede toestel hebben stopgezet. Er zou ook worden gezocht naar een mogelijke koper voor het bedrijf.

Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg. Essential Phone is het bedrijf van Andy Rubin, die één van de oprichters was van het mobiele besturingssysteem Android.

Essential Phone bracht zijn eerste telefoon uit in 2017, waarvan de prijs meerdere keren daalde. Het was de eerste smartphone met een inkeping bovenin het scherm. Het toestel moet later dit jaar ook in Nederland verschijnen.

Meerdere projecten

Details over de tweede smartphone waren nog niet bekendgemaakt. Rubin zegt op Twitter dat er "altijd wordt gewerkt aan meerdere projecten en dat sommigen soms worden stopgezet om tijd te steken in andere initiatieven."

De smartphonemaker zou Credit Suisse Group AG hebben ingehuurd om onderzoek te doen naar een mogelijke verkoop van het bedrijf. Volgens de bronnen van Bloomberg zou in elk geval één niet nader genoemd bedrijf interesse hebben in een overname.