Apple biedt bezitters van een iPhone die in 2017 de batterij van hun toestel hebben laten vervangen een vergoeding van 60 euro.

Dat heeft het Amerikaanse bedrijf woensdag bekendgemaakt. De vergoeding is alleen beschikbaar voor gebruikers die de batterij van hun iPhone 6, of een nieuwer model, in 2017 buiten de garantie hebben laten vervangen.

Het vervangen van de batterij moet bij Apple zelf of bij een erkend reparatiepunt hebben plaatsgevonden. De betaling van de procedure moet tussen 1 januari en 28 december 2017 hebben plaatsgevonden.

Gebruikers kunnen de 60 euro op hun bankrekening of creditcard laten bijschrijven.

Apple kreeg vorig jaar kritiek over zich heen toen bekend werd dat de prestaties van iPhones 6 en nieuwere modellen verslechterden als de accu piekmomenten niet goed kon verwerken. Door de prestaties op deze momenten te verminderen, wilde Apple ervoor zorgen dat de telefoon niet zomaar kon uitvallen.

Op 28 december bood Apple zijn excuses aan. Ter compensatie verlaagde het bedrijf de prijs om de batterij te vervangen van 89 euro naar 29 euro. De regeling geldt tot 31 december 2018. Alleen de getroffen modellen komen voor de prijsverlaging in aanmerking.