Smartphonemaker HTC heeft zijn nieuwe vlaggenschip onthuld. De nieuwe U12 Plus lijkt deels op de U11 van vorig jaar, maar heeft verbeterde knijpbediening.

De nieuwe knijpbediening, genaamd Edge Sense 2, maakt het nog steeds mogelijk de telefoon lange of korte tijd te knijpen om bijvoorbeeld de camera te starten of Google Assistant te activeren.

Ook is het nu mogelijk op de zijkant van het toestel te tikken om het scherm te verkleinen en de telefoon met één vinger te bedienen.

De randen van de nieuwe U12 Plus zijn iets dunner dan bij de U11. Aan de zijkant zitten drukgevoelige knoppen die met trillingen doorgeven hoe hard ze worden ingedrukt.

De nieuwe smartphone draait op een Snapdragon 845-chip en heeft 6 GB werkgeheugen. Het 6 inch-scherm heeft een 1440p-resolutie.

Dubbele camera's

Aan zowel de voor- als achterkant van de U12 Plus zitten dubbele camera's, die gebruikt kunnen worden voor een portretfunctie. Hierbij wordt de achtergrond bij een portretfoto onscherp gemaakt.

HTC zal de U12 Plus halverwege juni gaan verkopen in het zwart, blauw en rood. De telefoon gaat in Nederland 799 euro kosten.

HTC U12 Plus heeft iets betere knijpbediening
28
HTC U12 Plus heeft iets betere knijpbediening