Google updatet zijn pistoolemoji voor Android-gebruikers en maakt er een waterpistooltje van. Daarmee volgt het bedrijf Apple en Twitter, die de verandering eerder doorvoerden.

Dat blijkt uit een bericht van Emojipedia, dat een plaatje van het nieuwe pistool publiceerde. Het gaat om een oranje waterpistool met een gele watertank.

Apple verving zijn pistoolemoji in 2016 als eerste door een speelgoedvariant. Het pistooltje is controversieel, met name vanwege de vele schietpartijen in de Verenigde Staten.

Google wilde nadat Apple zijn pistool inruilde niet meteen overstappen. Omdat de meeste platforms een echt pistool als emoji gebruikten, zou verwarring kunnen ontstaan. In 2016 zei Google-productmanager Agustin Fonts niets te veranderen, omdat de emoji met "zoveel mogelijk andere systemen bruikbaar moet zijn". Hij sloot veranderingen in de toekomst toen niet uit.

De update met een nieuwe emoji wordt volgens Emojipedia op dit moment uitgerold op Android.

Samsung en Twitter

Sindsdien zijn meerdere bedrijven overgestapt op een waterpistool. Ook Samsung verving de pistoolemoji en eerder deze maand ruilde ook Twitter het pistool in voor een groen waterpistooltje.

Niet alle bedrijven zijn overstag. Microsoft gebruikt nog een echt pistool.