Het Israëlische hackbedrijf Cellebrite claimt dat het ook iPhones en iPads die draaien op iOS 11 kan kraken.

Dat stelt Forbes op basis van anonieme bronnen en een informatiefolder van het bedrijf.

Volgens de bronnen belooft Cellebrite klanten sinds deze maand dat het alle iPhones en iPads kan ontgrendelen en indien gewenst ook bepaalde gegevens kan uitlezen, ook op apparaten die draaien op iOS 11.

Daarnaast staat die belofte in een informatiefolder van Cellebrite. Het bedrijf zou de afgelopen maanden nieuwe technieken hebben ontwikkeld om onder meer de ontgrendelingsbeveiliging van iOS 11 te kraken.

iPhone X

Forbes meldt ook dat de Amerikaanse overheid al gebruik heeft gemaakt van de diensten van Cellebrite om een iPhone X van een verdachte van wapenhandel uit te lezen. Daarbij wordt echter niet vermeld hoe toegang is verkregen tot het apparaat en hoeveel informatie is bemachtigd.

Cellebrite werd vooral bekend als een van de bedrijven die een aantal jaar geleden door de Amerikaanse FBI werden ingeschakeld om een iPhone te kraken van een terrorist. Apple werd destijds door de FBI aangeklaagd omdat het bedrijf niet wilde helpen met het toegang krijgen tot het apparaat.

De FBI liet de aanklacht voor de rechter uitspraak kon doen vallen omdat de organisatie de hulp van Apple niet meer nodig had. Het is echter niet bekend of daarbij specifiek de techniek van Cellebrite is gebruikt. Daarover hoefde de FBI geen details bekend te maken.