Sony kondigde op Mobile World Congress de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact aan. De telefoons bieden een groter scherm en dunnere randen dan hun voorgangers.

De Xperia XZ2 is het nieuwe topmodel van Sony. De smartphone heeft een 5,7 inch-scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. Zijn voorganger, de Sony Xperia XZ1, had een 5,2 inch-display. De randen van het toestel aan de boven- en onderkant zijn dunner geworden.

De smartphone heeft een verbeterde camera, waarmee 4K HDR-opnames gemaakt kunnen worden. Met superslowmotion kunnen gebruikers opnames van 960 beelden per seconde in een 1080p-resolutie maken.

Het toestel is voorzien van een snelle Snapdragon 845-processor. De telefoon komt beschikbaar in drie kleuren: zilver, zwart en groen. Vanaf 16 maart is de Xperia XZ2 te bestellen voor 799 euro.

Naast de Xperia XZ2 werd ook een Xperia XZ2 Compact aangekondigd. Die telefoon heeft een 5 inch-scherm. Het toestel heeft verder dezelfde beeldverhouding, processor en cameramogelijkheden als de Xperia XZ2.

De Xperia XZ2 Compact komt beschikbaar in het wit, zwart en groen en gaat 599 euro kosten. Beide toestellen werken met Android 8.0 Oreo.

Xperia XZ2 heeft groter scherm en dunnere randen
1
Xperia XZ2 heeft groter scherm en dunnere randen

Xperia Ear Duo

Sony kondigde ook nieuwe draadloze oordoppen aan. De Xperia Ear Duo laat mensen muziek luisteren, terwijl de omgeving goed hoorbaar blijft.

Ook registreren ze tijd, locatie en activiteit. Ze gaan vier uur mee op een volle lading en zijn daarna op te laden in een doosje. Ze verschijnen volgende maand wereldwijd in het wit en zwart.

Sony Xperia Ear Duo

Sony Xperia Ear Duo
Sony Xperia Ear Duo
Foto: Sony