Fabrikant Samsung heeft een overschot aan oled-panelen, omdat de verkoop van de iPhone X zou tegenvallen.

Dat meldt Nikkei op basis van niet nader genoemde bronnen.

Samsung produceert meerdere onderdelen die door concurrent Apple worden gebruikt, waaronder het oled-scherm in de nieuwe iPhone X. Volgens Nikkei betaalt Apple rond de 100 dollar (80 euro) voor ieder oled-display. 

Volgens eerdere geruchten zou Apple de productie van de iPhone X in het huidige kwartaal hebben verlaagd, omdat de vraag lager ligt dan verwacht. Samsung zou hebben gerekend op een groter succes, waardoor het bedrijf nu schermen over heeft.

Het Koreaanse bedrijf probeert de displays te verkopen aan andere smartphonemakers, maar veel partijen hebben nog niet de overstap gemaakt. Ze gebruiken in plaats daarvan traditionele lcd-schermen.

iPhone X

Apple heeft de vermeende productieverlaging van de iPhone X tot op heden niet bevestigd. De techgigant reageert nagenoeg nooit op geruchten.

Uit recente kwartaalcijfers bleek dat Apple in de afgelopen periode minder iPhones heeft verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. De fabrikant wist ondanks dat een omzetrecord te boeken, dat vermoedelijk deels te danken is aan de hogere verkoopprijs van de iPhone X.

Review: Bijna randloze iPhone X met hoge prijs en zonder thuisknop
212
Review: Bijna randloze iPhone X met hoge prijs en zonder thuisknop