Apple gaat zijn Animoji's naar de iPad en FaceTime brengen. Daarvoor zou een nieuwe versie van de iPad met de benodigde Face ID-camera ontwikkeld worden.

Dat meldt Bloomberg maandag op basis van ingewijden. De nieuwe functies moeten in de herfst beschikbaar komen in het mobiele besturingssysteem, dat nu de codenaam Peace draagt. Waarschijnlijk wordt dat iOS 12.

De Animoji's van Apple komen met deze update naar de iPad. Apple zou werken aan een nieuw model van de tablet, waarin de Face ID-camera is geïntegreerd. Daarnaast zouden er nieuwe Animoji's komen en moet er een eenvoudiger menu bij komen.

Apple zou verder van plan zijn om de Animoji's naar FaceTime te brengen. Gebruikers kunnen dan virtuele maskers over hun eigen gezicht heen plakken tijdens videogesprekken.

Daarnaast krijgen gebruikers de mogelijkheid om automatisch telefoontjes te weigeren in de Niet Storen-modus.

In de nieuwe variant van iOS moet het ook mogelijk worden voor apps van derden om op zowel iPhones en iPads als op Mac's te werken. De upgrade voor Mac komt in de nieuwe versie van macOS, namelijk 10.14. Mogelijk komen er dan ook iOS-apps van Apple zelf naar Mac.

2019

Volgens de ingewijden gaat Apple zich voortaan richten op updates voor de iPhone en iPad voor de komende twee jaar. Daarmee krijgen de ontwikkelaars de mogelijkheid om functies die nog niet helemaal af zijn een jaar te vertragen. iOS wordt nog wel ieder jaar geüpdatet.

In 2019 zouden dan ook pas grote updates voor de iPad komen. Zo wordt het onder meer mogelijk om meerdere tabbladen in een app te openen, stellen de ingewijden. Gebruikers moeten tussen de tabbladen kunnen navigeren, net als in een webbrowser. Ook wordt het mogelijk om twee schermen van dezelfde app naast elkaar te laten draaien.