De nog te verschijnen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zouden Super Amoled-schermen krijgen. De Galaxy S9 krijgt een 5,8 inch-scherm, de Galaxy S9+ een 6,2 inch-scherm. Dat zijn dezelfde maten als de Samsung Galaxy S8 en S8+ hadden.

Dat stelt VentureBeat vrijdag op basis van gelekte afbeeldingen.

Verder lijkt het uiterlijk van de toestellen vrijwel identiek aan de Galaxy S8 en Galaxy S8+, die in 2017 op de markt werden gebracht. Zo hebben de beide toestellen een nagenoeg randloos ontwerp en de bekende Bixby-knop aan de zijkant. Met deze knop is Samsung’s spraakassistent Bixby op te roepen.

De Samsung Galaxy S9 krijgt in Europa de Exynos 9810-processor krijgen met 4 GB aan geheugen en 64 GB aan opslag. De grotere Galaxy S9+ krijgt 6 GB aan geheugen en 128 GB aan opslag.

De toestellen zouden verder een functie krijgen voor het opnemen van video’s in super slowmotion. Daarbij worden video’s opgenomen op 480 beelden per seconde met een resolutie van 720p.

Camera's

Beide telefoons krijgen verder 12 megapixel-camera's aan de achterkant. De Galaxy S9+ krijgt echter een tweede camera van 12 megapixels op de achterzijde. Verder verandert de volgorde van de camera’s en de vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner moet onderaan terecht komen. Eerder zat deze naast de camera.

Aan de voorkant van de Galaxy S9 en S9+ zouden tot slot 8 megapixel-camera's komen. Onderaan de toestellen komen stereo speakers.

Volgens geruchten verschijnen de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ op 16 maart. Op 25 februari worden de toestellen onthuld.