Samsung heeft officieel bekendgemaakt de Galaxy S9 op 25 februari te presenteren. Het toestel zou onder meer een verbeterde camera krijgen.

Dat maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf met een kort filmpje op zijn website bekend.

De presentatie van de Samsung Galaxy S9 vindt de avond voor het Mobile World Congress plaats. Via een livestream is de aankondiging vanaf 18:00 uur te volgen.

In de video wijst Samsung op een "hernieuwde camera". Daarover is verder niets bekend. Eerder verscheen wel een foto van de vermeende verpakking van de Galaxy S9. Daarop stond vermeld dat het toestel twee diafragma-openingen krijgt, dankzij een fysieke sluiter.

Het diafragma schakelt daarbij mechanisch tussen f/1.5 en f/2.4, op basis van de lichtomstandigheden. Daarmee kan meer of minder licht doorgelaten worden om de helderheid op foto's te verbeteren.

Daarnaast wordt een functie voor verbeterde slow-motion verwacht, waarmee de telefoon met 480 beelden per seconden in 1080p-resolutie kan filmen. De Galaxy S8 filmt maximaal 240 beelden per seconde in 1080p.

Het ontwerp van de Galaxy S9 zou grotendeels hetzelfde zijn als dat van de Galaxy S8. Wel wordt de vingerafdrukscanner mogelijk verplaatst op de achterkant, van naast de camera naar eronder.