Sony heeft drie nieuwe Xperia-telefoons aangekondigd, waaronder de opvolger van de in 2016 gepresenteerde Xperia XA1 en de XA1 Ultra.

De nieuwe smartphones krijgen de naam XA2, XA2 Ultra en L2.

De XA2 bevat een camera van 23 megapixel, die het volgens Sony goed moet doen bij weinig licht. Ook kan de smartphone video's opnemen in 4K-resolutie en slow-motion in 120 fps. De camera aan de voorkant biedt 8 megapixel.

Het scherm van de XA2 is met 5,2 inch iets groter dan zijn voorganger. Het toestel is uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de achterkant en draait op de meest recente versie Android: 8.0. De randen zijn opnieuw vrij dik.

De Xperia XA2 is vanaf maart beschikbaar in de kleuren zwart, zilver en blauw en heeft een adviesprijs van 349 euro.

XA2 Ultra

Sony presenteert de Ultra-variant van de XA2 net als zijn voorganger als een selfiecamera. Op de voorkant van het toestel zitten twee camera's, een van 16 megapixel en een van 8 megapixel. Deze camera's zijn voorzien van een flitser.

De camera aan de achterkant van het toestel is hetzelfde als van de Xperia XA2. Het gaat om een camera van 23 megapixel, die 4K-video en slow-motion met 120 fps kan opnemen.

Het scherm van de XA2 Ultra meet net als zijn voorganger 6 inch. Zoals de kleinere XA2 heeft de Ultra-variant ook een vingerafdruksensor aan de achterkant en wordt hij geleverd met Android 8.0.

De Xperia XA2 Ultra is vanaf maart beschikbaar in de kleuren zwart, zilver en blauw. De adviesprijs is 429 euro.

L2

Na vijf jaar krijgt de Xperia L1 een opvolger: de L2. Het scherm van dit toestel wordt groter dan zijn voorganger: 5,5 inch, tegenover de 4,3 inch van het origineel uit 2013.

De camera aan de achterkant van het toestel heeft een resolutie van 13 megapixel en die aan de voorkant 8 megapixel. Ook de L2 heeft een vingerafdruksensor aan de achterkant.

De Xperia L2 komt eind deze maand beschikbaar in de kleuren zwart en goud en heeft een adviesprijs van 249 euro. Het toestel draait op Android 7.1.1.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via Whatsapp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!