Apple reageert op berichtgeving dat het bedrijf oudere iPhones met verslechterde accu's minder zou laten presteren.

Apple legt in een statement aan TechCrunch uit hoe het bedrijf omgaat met oudere iPhone-accu's.

Dinsdag concludeerde John Peele van prestatiesoftware Geekbench na een analyse dat Apple de prestaties van iPhones vermindert als de accu's daarvan niet goed meer werken.

"Lithium-ion accu's kunnen pieken in prestaties niet goed meer verwerken als het kouder is, ze bijna leeg zijn of als ze al ouder zijn", zegt Apple. "Dat kan zorgen dat het toestel soms zomaar afsluit om elektrische onderdelen te beschermen."

Het bedrijf bracht vorig jaar een oplossing uit voor deze problemen op de iPhone 6, 6S en iPhone SE. Daarmee worden prestaties van de telefoons op piekmomenten verminderd, zodat iPhones niet plotseling uitvallen. Sinds iOS 11.2 is de oplossing er ook voor iPhone 7.

Uitval

Vorig jaar kampten consumenten met iPhone 6S-modellen die zichzelf uitschakelden. Apple kwam met een oplossing in de vorm van iOS 10.2.1, dat het probleem volgens het bedrijf voor een groot deel verhielp. 

Daarnaast kwam Apple met een reparatieprogramma voor bepaalde iPhone 6S-modellen, waamee de accu gratis kon worden vervangen.