Huawei zou werken aan een smartphone met drie camera's op de achterkant. Daarmee zouden foto's van 40 megapixels gemaakt kunnen worden.

Dat meldde techjournalist Evan Blass op zijn Twitteraccount @evleaks. Via dat account publiceerde hij de afgelopen jaren vaker gelekte informatie die uiteindelijk bleek te kloppen.

De informatie komt van een ontwerper die werkt voor een reclamebedrijf waar Huawei mee samenwerkt. Het gaat om posters waarop nieuwe functies van een nog onaangekondigde Huawei-smartphone staan beschreven. Inmiddels heeft de betreffende ontwerper ze uit zijn online portfolio gehaald.

Op de afbeeldingen staat onder meer dat Huawei weer samenwerkt met Leica. Op de achterkant zouden drie camera's komen waarmee gebruikers foto's van 40 megapixels kunnen maken. Ook zou het toestel tot vijf keer kunnen inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De camera aan de voorzijde zou foto's in 24 megapixels schieten. 

Het is niet bekend of de informatie geldt voor de Huawei P11 of voor een ander nieuw toestel van de Chinese fabrikant. Doorgaans presenteert Huawei zijn nieuwe toptelefoon in het voorjaar.