Gebruikers van de iPhone X zeggen last te hebben van een krakende luidspreker.

Dat blijkt uit een rondgang van 9to5Mac. Ook op Twitter en Reddit zijn klachten opgedoken over kraakgeluiden van de speaker. Het is onduidelijk hoeveel toestellen door het probleem zijn getroffen.

De luidspreker zou het geluid maken zodra er op maximaal volume iets wordt afgespeeld. Gebruikers denken dat het defect zit in de speaker die onder andere tijdens het bellen wordt gebruikt.

Gebruikers die telefoons met de defecte speakers probeerden om te ruilen, zeggen dat hun nieuwe toestel in veel gevallen hetzelfde probleem heeft. Winkelmedewerkers vermoeden dat het kraakgeluid wordt veroorzaakt door een softwaredefect.

De iPhone 8 werd eerder dit jaar getroffen door een vergelijkbaar probleem, maar bij dat toestel kon het speakergeluid ook bij lager volume kraken. De iPhone X heeft enkel bij het maximale volume problemen

Nieuw probleem

Afgelopen weekend deden gebruikers ook al melding van een ander defect in de iPhone X. Bij sommigen zou er een groene lijn op het beeldscherm te zien zijn.

Een ander softwareprobleem zorgt ervoor dat het iPhone X-scherm bij koud weer soms slecht reageert. Apple zegt te werken aan een oplossing voor dit defect in de vorm van een software-update.