HTC heeft donderdag twee nieuwe varianten van zijn U11-smartphone getoond. De U11 Life is een middenklasse-variant, terwijl de U11+ juist van betere specificaties is voorzien.

In juni bracht HTC de U11 uit, zijn vlaggenschip met glazen achterkant en een rand die verschillende functies kan activeren als er in wordt geknepen.

Zowel de U11+ als U11 Life zijn ook 'knijpbaar', bijvoorbeeld om screenshots te maken of om de camera op te starten.

De U11 Life is iets kleiner, met een scherm van 5,2 inch. Het toestel is onderdeel van het Android One-programma, waarmee altijd direct de nieuwste Android-versies beschikbaar zijn. Op de U11 Life draait Android 8.0, zonder aanpassingen van HTC.

November

Het apparaat is voorzien van een Snapdragon 630-chip met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Het toestel heeft twee 16 megapixel-camera's, die foto's van minder hoge kwaliteit maken dan de 'normale' U11. De accu heeft een capaciteit van 2.600 mAh.

De U11 Life gaat eind november in de verkoop voor 349 euro.

U11+

De U11+ is het nieuwste vlaggenschip van HTC en draait net als zijn voorganger op een Snapdragon 835-chip, maar met meer werkgeheugen (6GB) en opslag (128 GB). Dit toestel valt verder vooral op door zijn dunnere schermranden en grote scherm van 6 inch.

Ook is de capaciteit van de accu met 3.930 mAh een stuk groter. De U11 had een batterij van 3.000 mAh, al verbruikte dat toestel door zijn kleinere scherm vermoedelijk ook minder energie.

De camera's in de U11+ zijn gelijk gebleven. Uniek is dat het apparaat verschijnt in een uitvoering met transparante achterkant. Onder het glas is dan onder meer de nfc-antenne te zien.

De U11+ verschijnt pas in december, voor 799 euro.