De problemen bij de productie van de nieuwe iPhone-frontcamera zouden inmiddels zijn opgelost.

Dat stelt analist Ming-chi Kuo in een bericht aan investeerders, aldus MacRumors. Kuo staat bekend om zijn nauwe banden met Apples productieketen. Volgens hem is de productie van de nieuwe TrueDepth-camera inmiddels "gestabiliseerd".

De nieuwe frontcamera bevat meerdere sensoren op een relatief klein oppervlak, waardoor de productie moeilijker zou zijn dan bij gangbare camera’s. Apple gebruikt de nieuwe camera voor gezichtsherkenning die zelfs in het donker moet werken.

20 miljoen iPhones

De iPhone X verschijnt later op de markt dan normaal het geval is bij de iPhone. Daarnaast zorgden productieproblemen er volgens bronnen voor dat het bedrijf slechts de helft van de verwachte hoeveelheid telefoons fabriceert dit jaar. In 2017 zou het bedrijf slechts 20 miljoen exemplaren leveren.

Bronnen beweerden onlangs dat de productievereisten voor de camera waren versoepeld om zo de telefoon sneller te fabriceren. Apple ontkende later echter dat de kwaliteit en nauwkeurigheid van de camera waren veranderd.

Kuo denkt dat de productieproblemen met de camera eenmalig zijn. "We verwachten dat de volgende iPhone in 2018 op tijd op de markt zal verschijnen en meteen goed geproduceerd zal worden", schrijft de analist

Dit is er nieuw in de bijna randloze iPhone X
70
Dit is er nieuw in de bijna randloze iPhone X