De Chinese smartphonefabrikant Huawei werkt aan een opvouwbare smartphone. Het huidige prototype is echter nog niet goed genoeg om op de markt te brengen.

Dat zegt directeur Richard Yu vrijdag tegen Cnet. Deze week presenteerde het eveneens Chinese ZTE als eerste smartphonemerk een opvouwbaar model (zie foto).

De Axon M van ZTE heeft twee 5,2 inch-schermen, die aan de voor- en achterkant van de telefoon zitten. Door het apparaat op en te klappen, zitten de schermen naast elkaar en vormen ze één groter display.

Yu zegt dat Huawei al een werkend exemplaar van zijn opvouwbare smartphone heeft. "We hebben twee schermen, maar er zit nog een kleine opening tussen. Dat is niet goed, daar willen we vanaf komen." Mogelijk kan het apparaat volgend jaar wel op de markt komen, zegt Yu.

Er gaan al lange tijd geruchten over een opvouwbaar smartphonemodel van Samsung. Een topman van het bedrijf zei onlangs dat die telefoon volgend jaar moet verschijnen, al zijn er ook volgens hem nog "technologische obstakels" die overwonnen moeten worden.