Apple voegt volgende week honderden nieuwe emoji toe aan de bètaversie van iOS 11.1.

Dat heeft de techgigant in een verklaring aan NU.nl bekendgemaakt.

De iOS 11.1-bèta voegt onder andere emoji van een vrouw met een hoofddoek en een vrouw die een kind borstvoeding geeft toe. Ook worden er genderneutrale emoji geïntroduceerd.

De nieuwe emoji zijn vanaf volgende week te zien de publieke bètaversie van iOS 11.1 en in de bèta voor ontwikkelaars. Een latere definitieve update zal de emoji toevoegen voor andere iOS-gebruikers. Van de hart-emoji is voortaan een oranje variant, zodat gebruikers een volledige regenboog aan emoji kunnen maken.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor het bètaprogramma van Apple om de proefsoftware te installeren. Het is onduidelijk op welke dag de emoji-update exact live zal gaan.

World Emoji Day

De techgigant toonde tijdens World Emoji Day in juli al een aantal van de nieuwe emoji die later dit jaar verschijnen. Nu heeft Apple nog een aantal getoond.

Het Unicode Consortium bepaalt samen met grote techbedrijven welke nieuwe emoji er ieder jaar worden toegevoegd. De smartphonemakers kunnen deze smileys later toevoegen in een software-update.