De telecomproviders Tele2, T-Mobile en Vodafone willen ondersteuning gaan bieden voor ingebouwde simkaarten. Het is echter onduidelijk wanneer dit precies zal gebeuren.

Dat vertellen de telecomproviders aan Tweakers. Op het moment worden de zogeheten e-sims gebruikt door de nieuwe Apple Watch, smartwatches van Samsung en de nieuwe Google Pixel 2-smartphone.

Een e-sim is een zeer kleine chip die in een apparaat zit verwerkt, die de fysieke simkaart vervangt. De chip leent zich hierdoor voor kleinere gadgets waarin weinig ruimte is voor een simkaartslot.

Een woordvoerder van Tele2 zegt dat ze de technologie in feite al kunnen aanbieden, omdat ze iets vergelijkbaars voor internet of things-apparaten inzetten. De provider laat verdere ondersteuning "afhangen van apparaten die op de markt komen."

T-Mobile en Vodafone

T-Mobile stelt e-sims te gaan ondersteunen zodra ontwikkelingen op de markt hier aanleiding toe geven. Vodafone zegt ook interesse te hebben, maar deelt verder geen details. Geen van de providers durft in te schatten wanneer de e-sims ingezet zullen worden.

KPN zegt de ontwikkelingen nauwlettend te volgen, maar op het moment niks te willen aankondigen.