Google gaat op 4 oktober een nieuwe telefoon presenteren, hoogstwaarschijnlijk gaat het om de nieuwe Pixel-telefoons

Op een nieuwe site en met een korte video hint Google naar een nieuwe telefoon. Het bedrijf noemt de naam het nieuwe apparaat niet, wel de datum 4 oktober.

Aankondiging Google
35
Aankondiging Google

Jaar later

Op 4 oktober 2016 presenteerde Google de eerste twee Pixel-telefoons, hoogstwaarschijnlijk presenteert het bedrijf de opvolgers precies een jaar later. Volgens geruchten zou Google de nieuwe Pixel-telefoons op 5 oktober onthullen.

Verwacht wordt dat dat de Pixel 2 net als de huidige Pixel-toestel verschijnt in twee schermformaten met verder identieke specificaties. De nieuwe toestellen zouden de Snapdragon 835 of licht verbeterde 836-chip van Qualcomm gebruiken.

Ook zouden de nieuwe toestellen schermen met dunne randen krijgen, zoals vrijwel elke nieuwe topsmartphone die dit jaar wordt gepresenteerd. De Pixel 2 wordt vermoedelijk door HTC gefabriceerd, de Pixel 2 XL door LG. Eerder bleek al uit dat de Pixel 2 net als de HTC U11 knijpbediening krijgt.

​Nieuwste Android-versie

Net als de eerdere lijn Nexus-telefoons draaien de Pixel-toestellen op een onaangepaste versie van Android, en krijgen de toestellen altijd meteen toegang tot de nieuwste versie van het besturingssysteem. In tegenstelling tot de Nexus-toestellen zijn Pixel-telefoons echter volledig door Google ontworpen, en verzorgen HTC en LG enkel de fabricage.

Het is nog niet bekend of de nieuwe Pixel-toestellen in Nederland op de markt komen. De eerste Pixel-telefoons werden hier door Google officieel niet aangeboden, al werden de toestellen later wel door winkeliers geïmporteerd.