De nieuwe iPhone met OLED-scherm krijgt aan de achterkant een 12 megapixel-camera en aan de voorkant een 7 megapixel-camera.

Dat meldt 9to5Mac op basis van ontdekkingen van ontwikkelaar Steven Troughton Smith. Smith baseert zijn bevindingen op het uitgelekte besturingssysteem iOS 11.

De camera aan de achterkant van het toestel moet ondersteuning bieden voor het maken van 4K-video’s op 60 fps (beelden per seconden) en voor 1080p-video’s op 240 fps. De camera aan de voorkant kan video’s met een resolutie van 1080p maken op 30 fps.

De telefoon krijgt verder 3 GB aan RAM-geheugen en een A11-processor. In de code van het besturingssysteem staat dat het toestel de naam iPhone X gaat dragen. De iPhone X wordt dinsdag gepresenteerd.

Face ID

Eerder bleek uit hetzelfde lek al dat de telefoon via Portrait Lighting DSLR-achtige foto’s kan maken. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de smartphone ontgrendeld wordt via Face ID, de gezichtsherkenning die waarschijnlijk Touch ID moet gaan vervangen.

De iPhone X zou geen thuisknop meer hebben, maar een scherm dat vrijwel de gehele voorkant van het vrijwel randloze scherm inneemt.

Naar verwachting worden dinsdag ook de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd. Dit zijn hernieuwde versies van de iPhone 7 en 7 Plus. De iPhone 8 Plus krijgt net als de iPhone X 3GB aan RAM-geheugen.