De geheel nieuwe iPhone met OLED-scherm krijgt geen Touch ID. Apple zou productieproblemen hebben gehad toen ze het systeem in het scherm van de telefoon wilden integreren.

Daardoor zou de productie van de telefoon een maand vertraging hebben opgelopen, meldt The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden.

Uiteindelijk zou Apple hebben besloten om de vingerafdruksensor helemaal te verwijderen. De telefoon zou in plaats daarvan ontgrendeld kunnen worden met gezichtsherkenning. Apple heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving.

De geheel nieuwe iPhone wordt op 12 september gepresenteerd. Volgens geruchten gaat het toestel de iPhone X of iPhone Edition heten. De telefoon krijgt een scherm dat bijna de gehele voorkant van het nagenoeg randloze toestel inneemt. De thuisknop zou verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt volgens geruchten een dunne softwarebalk, vergelijkbaar met het dock van macOS.

Daarnaast worden er tijdens het Apple-event op 12 september twee hernieuwde versies van de iPhone 7 en 7 Plus gepresenteerd worden. Deze toestellen krijgen de namen iPhone 8 en 8 Plus. Verder is er vooralsnog weinig bekend over de smartphones.