Techbedrijf Sony heeft de nieuwe Xperia XZ1, XZ1 Compact en XA1 Plus aangekondigd. De nieuwe XZ1-telefoons hebben een 3D-gezichtsscanner voor games en augmented reality.

Dat deed het bedrijf op technologiebeurs IFA in Berlijn. De nieuwe XZ1 heeft een 5,2 inch-scherm, terwijl het Compact-model een 4,6 inch-display bevat.

De XZ1 en XZ 1 Premium zijn allebei voorzien van een Snapdragon 835-chip en stereoluidsprekers. De telefoon ondersteunt volgens Sony audio met een hogere bitrate.

Beide telefoons bevatten de zogeheten 3D Creator. Hiermee is het mogelijk om gezichten in 3D vast te leggen met behulp van de telefooncamera. Hierdoor wordt een 3D-model van een gezicht gegenereerd, om bijvoorbeeld in games te gebruiken.

De telefoons bevatten dezelfde slowmotioncamera van de XZ Premium, waarmee beelden met 960 frames per seconde vastgelegd kunnen worden.

De XZ1 wordt vanaf eind september verkocht voor 699 euro, terwijl de XZ1 Compact een prijskaartje van 599 euro heeft.

XA1 Plus

De XA1 is Sony’s nieuwe middenklasser, met een prijs van 349 euro. De telefoon heeft een 5,5 inch-scherm, vingerafdrukscanner en accu met een capaciteit van 3430mAh. 

De ingebouwde camera heeft een resolutie van 23 megapixels. Het toestel bevat een MediaTek Helio P20 octacore-processor, die volgens het bedrijf relatief zuinig is.