Samsung zou per ongeluk de productpagina van de nog te verschijnen phablet Galaxy Note 8 online hebben geplaatst. De pagina is inmiddels weer offline gehaald.

Dat ontdekte Android Police in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Op schermafbeeldingen die de website maakte voor de pagina weer verdween, is een 64 GB-variant van de telefoon te zien. Op de pagina stonden verder een aantal functies van de telefoon, bijvoorbeeld de S Pen en de Bixby-assistent.

Over de Samsung Galaxy Note 8 is inmiddels vrijwel alles bekend geworden via diverse lekken. Daaruit bleek onder andere dat het toestel 6 GB aan intern geheugen heeft, Android 7.1.1 als besturingssysteem gebruikt en een scherm van 6,4 inch bevat. Ook zou de de Note 8 zeer dunne schermranden krijgen en is het scherm aan de linker- en rechterkant gebogen.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er aan de achterkant van de Galaxy Note 8 een dubbele camera en bevat het apparaat een vingerafdrukscanner. 

Verkoop

De Samsung Galaxy Note 8 wordt waarschijnlijk op 23 augustus aangekondigd. Evan Blass, een doorgaans goed ingelichte smartphonelekker, stelt dat de phablet vanaf 24 augustus te bestellen is. Vanaf 15 september wordt hij geleverd. De telefoon zou 999 euro kosten.

Kopers krijgen bij het toestel ook een micro-sd-kaartje met 256 GB aan opslagcapaciteit, zegt Blass. Daarnaast kan er gekozen worden uit een draadloze oplader of een 360-gradencamera.