Het aandeel van techfabrikant HTC is gekelderd, nadat het bedrijf tegenvallende kwartaalcijfers heeft gepubliceerd.

HTC zag zijn aandeel met ruim 9 procent dalen in de de eerste vijf uur van de beursdag. Eén aandeel is op het moment van schrijven 62,20 Taiwanese dollar waard, omgerekend 1,74 euro.

Het techbedrijf presenteerde vrijdag na het sluiten van de beurs nieuwe kwartaalcijfers. Vandaag was het eerste moment waarop weer met de aandelen kon worden gehandeld. De beurs in Taiwan opende om 3:00 uur Nederlandse tijd.

Minder omzet

Uit de kwartaalcijfers bleek dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal 16,1 miljard Taiwanese dollar (449 miljoen euro) omzet heeft gedraaid. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder lag de omzet hoger, op 18,9 miljard Taiwanese dollar.

HTC benadrukt dat de omzet vergeleken met een kwartaal eerder is gestegen met 11 procent. Dat komt volgens de fabrikant door het verschijnen van zijn de HTC U11, een nieuwe vlaggenschiptelefoon.

Minder verlies

Het bedrijf maakte wel minder verlies. In het afgelopen kwartaal werd een operationeel verlies van 2,2 miljard Taiwanese dollar  (61 miljoen euro) gerapporteerd, maar dat was in 2016 nog 4,2 miljard Taiwanese dollar.