Op internet is een afbeelding verschenen van de Galaxy Note 8, de nieuwe smartphone die Samsung later deze maand zal presenteren.

Evan Blass, een Amerikaan die met grote regelmaat afbeeldingen van onaangekondigde smartphones online plaatst, deelde de afbeelding op Twitter.

Op het plaatje is te zien dat de Note 8, net als de eerdere Galaxy S8, zeer dunne schermranden heeft. Aan de linker- en rechterkant is het scherm gebogen. Vermoedelijk krijgt de Note 8 een schermdoorsnee van 6,4 inch, iets groter dan de Galaxy S8+.

Galaxy Note 8

Galaxy Note 8
Galaxy Note 8
Foto: @Evleaks

Dubbele camera

Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele camera. De vingerafdrukscanner lijkt, net als op de Galaxy S8, naast de camera te zijn geplaatst. Ook wordt de S Pen-stylus weer bij het toestel geleverd.

Vorig jaar moest Samsung de Galaxy Note 7 wereldwijd terugroepen, door spontaan ontvlammende accu's. Uit een onderzoek bleek achteraf dat te grote accu's waren gebruikt en dat deze onvoldoende waren getest. Het debacle kostte Samsung zeker 2,7 miljard euro, maar inmiddels heeft het Zuid-Koreaanse concern alweer zijn beste kwartaal ooit achter de rug.