Apple heeft in testsoftware voor zijn slimme HomePod-luidspreker een afbeelding van de nog niet aangekondigde iPhone 8 gestopt.

Dat ontdekte de doorgaans betrouwbare softwareontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die een afbeelding hiervan op Twitter plaatste.

Op de afbeelding is een iPhone te zien met een nagenoeg randloos ontwerp. Alleen aan de bovenkant zit een iets dikkere rand. Hetzelfde ontwerp was al eerder op foto's van de vermeende iPhone 8 te zien, maar die beelden waren afkomstig van anonieme bronnen. Nu is het ontwerp gelekt in software van Apple zelf.

De iPhone zou volgens de informatie ook een 5,15-inch scherm krijgen met een resolutie van 2346 bij 1125 pixels. Dat is meer dan de 1920 bij 1080 pixels van de huidige iPhone 7 Plus.

Gezichtsscanner

Troughton-Smith stelt dat de software voor de HomePod ook verwijst naar een gezichtsscanner voor de iPhone 8, waarmee het toestel kan worden ontgrendeld. Deze gezichtsscanner zou infraroodlicht gebruiken zodat de iPhone ook ’s nachts kan worden geopend.

Apple kondigde eerder dit jaar zijn slimme HomePod-speaker aan. Het apparaat gebruikt virtuele assistent Siri om stemcommando’s aan te nemen. De software hiervoor is voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld om ermee te experimenteren.