De smartphonedivisie van LG heeft wederom verlies gemaakt. Dat terwijl het bedrijf in april zijn nieuwe vlaggenschip op de markt heeft gebracht.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van LG. 

De telefoontak van het bedrijf boekte 2,70 biljoen won aan omzet, omgerekend ongeveer 2,1 miljard euro. Er werd een verlies gedraaid van 132,4 miljard won (101 miljoen euro).

In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd iets meer verlies gemaakt. Toen rapporteerde het bedrijf een verlies van 153,5 miljard won.

LG bracht in april de LG G6 op de markt, een smartphone met kleinere schermranden. Volgens de smartphonemaker zijn er in het afgelopen kwartaal minder premiumtelefoons verkocht dan verwacht. Ook zouden onderdelen duurder zijn geworden.

Het techbedrijf wil eind augustus zijn volgende vlaggenschiptelefoon introduceren op technologiebeurs IFA.

Huishoudapparatuur

LG in zijn geheel zag de omzet in het afgelopen kwartaal groeien naar 14,55 biljoen won, vier procent meer dan een jaar eerder. De winst van het bedrijf groeide met 13,6 procent, naar 664,1 miljard won.

De cijfers van LG stegen vooral door de verkoop van huishoudapparatuur. Deze divisie verkocht 12 procent meer producten in het vorige kwartaal.