Het aantal abonnees bij telecomprovider Tele2 is sinds de introductie van een onbeperkt abonnement fors gestegen. 

Dat blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers (pdf) van het bedrijf. In de afgelopen zes weken kwamen er bijna 70.000 Unlimited-abonnees bij. 

In totaal kreeg de provider er in het afgelopen kwartaal 51.000 nieuwe mobiele klanten bij. Dat aantal ligt lager dan de hoeveelheid Unlimited-abonnees, omdat klanten ook intern zijn overgestapt. De provider kan niet zeggen hoeveel klanten dat precies hebben gedaan.

Concurrentie

In mei dit jaar introduceerde de provider een abonnement met onbeperkte data, belminuten en sms’jes. Daarmee ging Tele2 de concurrentie aan met T-Mobile, dat eerder een vergelijkbaar abonnement aankondigde.

Het onbeperkte abonnement van concurrent T-Mobile vergaarde in drie maanden tijd 100.000 nieuwe klanten, nadat deze nieuwe optie werd geïntroduceerd. Het aantal van Tele2 ligt lager, maar gaat ook over een kortere periode. Het abonnement werd namelijk midden in het laatste kwartaal geïntroduceerd.

Het totaalaantal klanten is in het afgelopen kwartaal toegenomen met 1,5 miljoen, vergeleken met 1,3 miljoen een jaar eerder. De omzet in Nederland kromp met 2 procent naar 149 miljoen euro. Volgens de provider groeide omzet van de mobiele divisie juist met 45 procent.