De Britse luxesmartphonemaker Vertu gaat stoppen met de productie van telefoons. Door het sluiten van de productietak staan tweehonderd mensen op straat.

Dat meldt The Telegraph. Het sluiten van de divisie werd aangekondigd nadat een reddingsplan voor het bedrijf is gefaald.

Vertu staat bekend om zijn smartphones die voor tienduizenden euro’s worden verkocht. De toestellen bevatten luxe materialen zoals struisvogelleer en juwelen.

Vertu moet een schuldbedrag van 128 miljoen pond (145 miljoen euro) terugbetalen. De eigenaar van het bedrijf hoopte deze schuld voor het moment af te lossen door in één keer 1,9 miljoen pond te betalen. De betrokken partijen gingen hiermee niet akkoord.

Alleen productie

Omdat het betalingsplan niet is geaccepteerd, zou Vertu genoodzaakt zijn om zijn productieafdeling te sluiten. Een woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat andere onderdelen van Vertu niet zijn getroffen.

Het is onduidelijk hoe Vertu zijn werk nu zal voortzetten. Het bedrijf zou kunnen zoeken naar een externe fabrikant, maar daar is nog niks over bekendgemaakt.