Camerafabrikant RED werkt aan een high-end smartphone met een holografisch scherm. Het toestel heet de Hydrogen One en wordt vanaf 1.195 dollar (ongeveer 1.046 euro) verkocht.

Het 5,7 inch-scherm gebruikt nanotechnologie om "naadloos te wisselen tussen traditionele 2d-content, holografische content, 3d-content en interactieve spellen", aldus RED (pdf). Ook wordt virtual en augmented reality door het toestel ondersteund.

De telefoon krijgt verder ondersteuning voor verschillende modules die toegevoegd kunnen worden. Die modules richten zich op verbeterde fotografie, onder meer met lenzen speciaal voor het maken van video's.

Het toestel krijgt verder een USB-C-poort, een ingang voor een micro-SD-kaart en een koptelefoonuitgang. Verdere specificaties zijn niet bekendgemaakt.

De Hydrogen One moet aan het begin van 2018 verscheept worden. Een aluminium variant wordt voor 1.195 dollar (ongeveer 1.046 euro) verkocht, maar er is ook een versie van titanium voor 1.595 dollar (ongeveer 1.396 euro). De aparte modules zijn bij de lancering nog niet te koop.